Izvor: Tanjug
29.10.2020 u 07:29
0

POSLE BLOKADE: Danas nova rudna pregovora u Briselu!

Tehnički dogovori nastavljaju se nakon mesec dana pauze

OVO MORATE ZNATI

VLADA POLOŽILA ZAKLETVU: Očuvaćemo Kosovo i Metohiju unutar Republike Srbije!

SKANDAL! Nabavili preko 100 neispravnih respiratora za PET MILIONA EVRA! Tužilaštvo pokreće istragu!

MAKRON POTVRDIO: Od petka cela Francuska u KARANTINU!

DODIK DONEO ODLUKU! Evo šta će biti sa vanrednim stanjem u RS!

Delegacija Beograda, na čelu sa direktorom Kancelartije za KiM Petrom Petkovićem, učestvovaće danas u Briselu na novoj rundi tehničkih razgovora sa Prištinom.

Razgovori počinju u 10.00 časova odvojenim susretima delegacija sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, nakon čega bi trebalo da uslede trilateralne sesije.

Tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine nastavljaju se tačno posle mesec dana pauze nakon što je prethodni sastanak na nivou eksperata planiran za 28. septembar otkazan zbog mera karantina u Evropskoj službi za spoljne poslove u Briselu.

EU posrednici u dijalogu navode da će agenda sastanka ostati ista kao što je bila planirana za septembar kada je dogovoreno da se razgovara o dve od tri započete teme međusobnim finasijskim potraživanjim i imovini.

Dijalog Beograda i Prištine u septembru je došao u blokadu zbog odbijanja kosovske strane da razgovara o unapred dogovorenoj temi nevećinskih zajednica odnosno formiranja Zajednice srpskih opština.

PROČITAJTE JOŠ

RASTURANJE! Jermenska PVO uništila danas azerbejdžansku „LETEĆU SMRT“! (VIDEO)

Predrag Kon o UVOĐENJU POLICIJSKOG ČASA! Evo za koje je sve HITNE MERE DOKTOR KON!

CRNI REKORD! SRBIJA U KANDŽAMA KORONE: Pozitivno više od 1.300 osoba

Rekao samo joj da mi VERUJE! HEROJI GRADILIŠTA o SPASAVANJU devojčice iz ZAPALJENOG STANA na Dorćolu!

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je krajem septembra konstatovao da „jedna strana nije spremna“ da razgovara o ZSO.

Istovremneo iz Beogrda je poručeno da je „neophodno i od ključnog znacaja za budućnost dijaloga“ da Priština dokaže spremnost da radi na primeni ZSO, a da će srpska strana na svakom sastanku insistirati na toj temi.

U pokušaju da odblokira pitanje formiranja ZSO, Mirsolav Lajčak je tokom oktobra posetio Beograd i Prištinu.

Tom prilikom obe strane su potvrdile svoju predanost nastavku dijaloga.

Miroslav Lajačak je konstatovao da pitanje ZSO mora biti deo konačnog sveobuhvatnog pravooobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beogrda i Prištine.

EU, kao glavni posrednik u dijalog Beogrda i Prištine, očekuje da bi do finalnog dogovora dve strane moglo da dođe u narednimm mesecima ukoliko se konstruktivno i u dobroj veri pristupi nastavku procesa pregovora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter