1°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: alo.rs

"DAČIĆEVA REPERKA": Rep za probleme koji decenijama tapkaju u mestu

Poslanica iz redova SPS Jelena Mihajlović izvela je juče muzički performans u Skupštini Srbije, na taj način što je repovala na kraju svog izlaganja. Ona je za "Alo" objasnila svrhu tog performansa, a njenu izjavu vam prenosimo u celosti.

JEDNA NJENA REČ JE POENTA Dačić o repovanju mlade članice SPS u Skupštini! (VIDEO)

"S obzirom da dolazim iz sfere muzike, dobro poznajem muzičko stvaralaštvo i van okvira klasične muzike kojom se bavim te sam upravo u jednoj pesmi koja je napisana i otpevana 1981. godine uočila aktuelnost i podudaranje tema koje se tretiraju u toj rep numeri (Kandidati Mandati) i tema o kojima se i danas diskutuje u parlamentu i društvu. Odlučila sam da na kraju svog izlaganja stihove pokušam da "odrepujem" kako bi zaintrigirala, kako skupštinski tako i auditorijum koji je pratio skupštinska događanja preko različitih medija, za probleme čije rešenje prilično tapka u mestu već nekoliko decenija, bez obzira na velike napore koji su uloženi prethodnih godina i za koje sam sigurna da će biti uloženi i ubuduće, a na šta sam na neki način želela da podsetim i novoizabranu vladu i potencijalno podstaknem na razmišljanja u pravcu iznalaženja načina i metoda da bi se ti problemi prevazišli.

SAZNAJTE JOŠ

DAČIĆ KOD MARIĆA: Šef parlamenta otvorio TEME O KOJIMA SE ĆUTI

NAĐEN DEČAK koji je NESTAO kod Loznice!

MINISTARKA TATJANA MATIĆ Ovo je velika čast, ispuniću očekivanja građana (FOTO)

UŽAS U PANČEVU! Dete staro godinu dana ISPALO KROZ PROZOR!

NOVA PROVOKACIJA MILOGORACA: Pogledajte NEČUVENI POTEZ nastavnice na javnom servisu! (VIDEO)

Moj utisak je da je predsednik Skupštine i predsednik SPS-a gospodin Dačić još za vreme mog izlaganja, iako iznenađen, sa simpatijama prihvatio moje izlaganje i način mog "nesvakidašnjeg" obraćanja poslanicima i novoizabranoj vladi. Čini mi se da su sve kolege iz poslaničkog kluba imale razumevanja za način mog obraćanja u datoj situaciji a nisam primetila bilo kakve negativne vibracije od kolega poslanika iz drugih poslaničkih grupa jer je većina prisutnih u parlamentu pozdravila aplauzom moje izlaganje koje se u suštini ticalo tema kojih smo svi apsolutno svesni i kojima ćemo se, sigurna sam, vrlo detaljno baviti na sednicama u toku mandata. Bila bih lažno skromna kada bih rekla da nisam očekivala burnu reakciju javnosti, pogotovo na društvenim mrežama, ali pošto mi je cilj i bio da podstaknem interes ne samo Skupštine i novoizabrane vlade već celokupne javnosti za teme koje sam pomenula u mom izlaganju, zadovoljna sam odzivom javnog mnjenja (bez obzira na slaganje ili neslaganje sa mojim stavovima), pogotovo u delu koji se odnosi na krilaticu "rezultati, rezultati, pa tek onda ponovni mandati" oko koje sam primetila konsenzus u pozitivnim reakcijama.

Duboko sam ubeđena da do uspeha u rešavanju problema može da dovede samo zajedništvo zakonodavne i izvršne vlasti u sadejstvu sa svim građanima naše zemlje."

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar