-2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

VESIĆ ODLUČAN! TUŽI PRIŠTINU: Podneću tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će podneti tužbu Sudu za ljudska prava u Strazburu jer mu je vlast u Prištini zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.

Vesić je naveo da očekuje od toga suda da kaže li je u Evropi dozvoljeno zabranjivati kretanje ljudi.

On je za medije  ponovio da je kao razlog za zabranu njegovog ulaska na KiM u ponedeljak navedeno da je ''opasnost po bezbednost'' i ocenio da je to ''formalan'' razlog, a da je suštinski razlog ono što je, kako kaže, trebalo da uradi u Kosovskoj Mitrovici, odnosno, da potpiše povelju o bratimljenju tog grada sa Beogradom.

Vesić je rekao da je trebalo da obiđe i radove na stambenoj zgradi u Kosovskoj Mitrovici, za smeštaj 20 izbegličkih porodica koje žive duže od 10 godina u kolektivnom smeštaju, kao i na izgradnji parka i igrališta što finansira Grad Beograd.

PROČITAJTE I OVO

DOBRA VEST IZ CRNE GORE Vladika Joanikije negativan na korona virus

NAJVEĆI SKOK PREMINULIH Ovo je novi korona presek u Srbiji

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA Beograd i dalje prvi, u vrhu i Novi Sad

''Poruka Prištine Srbima na KiM je da srpska deca nemaju pravo na park i igralište, a da Srbi nemaju pravo na stanove. Priština nije zaustavila mene već Grad Beograd.

"To je kršenje Briselskog sporazuma. Ovo najbolje pokazuje zašto ne dozvoljavaju formiranje ZSO jer bi Srbi sa KiM sarađivali sa čitavim svetom, ne samo sa Beogradom'', rekao je Vesić.

On je naveo da se u EU promoviše saradnja između gradova, a da je Priština juče pokušala da spreči saradnju Beograda i Kosovske Mitrovice.

''To je politika da treba stvarati stalnu nesigurnost i stvarati uslove da Srbi napuste KiM. Ta politika se sprovodi od Prizrenske lige. Da je Hoti hteo da napravi igralište u Preševu, mi ga ne bismo sprečili jer mislimo da i srpska i albanska deca treba da imaju igralište'', naveo je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar