8°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: HappyBSC

UŽIVO! POTPISAN SPORAZUM O PROJEKTIMA SA FRANCUSKOM: Vučić istakao važnost sporazuma (FOTO,VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Frankom Risterom, ministrom Francuske za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju.

Potpisan je Sporazum između dve vlade o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, nakon čega su planirane izjave za medije.

Sastanak je održan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

U prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, ministar finansija Siniša Mali i francuski ministar potpisali su Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u našoj zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da mu je veliko zadovoljstvo što je danas razgovarao s francuskim ministrom i zahvalio mu se što je usred epidemije došao u Srbiju pokazao koliko prijateljstvo Francuske prema Srbiji.

- Uvek ste dobrodošli u našu zemlju. Danas je potpisan važan sporazum, modernizovaćemo našu elektromrežu zahvaljujući posvećenosti Francuske, Makrona i Ristera, ali i našim naporima. Pre kraja sledeće godine krećemo u ozbiljne građevinske radove. Ostaje nam mnogo posla, teškog i napornog - kazao je predsednik.

Potpisivanju sporazuma i sastanku prisustvovao je i ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni.

Ministar Mali je istakao da je ovo veoma važan projekat i da je vredan 581 milion evra. On se zahvalio i francuskom ministru što se danas nalazi u Beogradu. Francuska potvrđuje svoje interesovanje da podrži prioritetne, strateške projekte u Srbiji i da angažuje svoja finansijska sredstva.

 Danas smo potpisali veoma važan sporazum sa vladom Republike Francuske, o saradnji na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata. Konkretno mislim na projekat izgradnje metroa u Beogradu, i na projekat unapređenja i povećanja efikasnosti elektrodistributivne mreže u našoj zemlji - rekao je ministar.

Francuski ministar je istakao da sinoć stigao u Beograd i da mu je bilo jako važno da je danas u Beogradu i da prisustvuje potpisivanju Sporazuma koji je važan korak i etapa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar