Izvor:
22.03.2017 u 18:12
0

Šokantna poruka Tuheljskog župnika Trkmića Hrvatima: STEPINAC DA BUDE UZOR SVIMA I KOMPAS U TEŠKIM TRENUCIMA!

Tuheljski župnik vlč Vladimir Trkmić, poručuje hrvatskom narodu da im Alojzije Stepinac bude uzor i njihov kompas u teškim trenucima?! "Nije se dao pokolebati u veri prema Bogu i nikome nadjačati u ljubavi prema hrvatskom narodu", rekao je on.

Tog velikog heroja hrvatske nacije, Blaženog Alojzija Stepinca zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, odbio je da kanonizuje papa Franja, tokom svog pontifikata. ali to nije sprečilo predstavnika hrvatske crkve da ga veliča i poručuje svom narodu koliko je zapravo on "veliki".

"U Tebe se Gospodine uzdam! Razmišljam o Kardinalu A. Stepincu. Čitav se život pouzdavao u Gospoda i tako je sa tom čvrstom verom pobeđivao sve nedaće kroz život: nepravednu osudu, tamničenjem u Lepoglavi i zatočenje u Krašiću. Nije se dao pokolebati u veri prema Bogu i nikome nadjačati u ljubavi prema hrvatskom narodu. Papa Jovan Pavle drugi kod proglašenja blaženom A. Stepinca na Mariji Bistrici rekao je da je on kompas, orjentir za našu Crkvu u savremenom svetu", poručuje Trkmić.

Župnik Trkmić nastavlja u istom tonu: "Je li je pred nama njegov lik, njegove propovedi, misli i dela. Molimo se njemu da nam podari sveštenika koji će njemu biti slični, i da imamo vernike ispunjenom Duhom Svetim i molitvom Majci Božjoj.

"Neka nam blaženiku bude uzorom u životu, naš kompas u teškim trenucima".

Hrvati i dalje posmatraju Stepinca kao pozitivnu figuru i idola velike većine Hrvata, iako je Stepinac optužen zbog saradnje s vrhom ustaške države, susreta s Pavelićem i drugim ustaškim časnicima, za prekrštavanje desetine hiljade Srba, za podstrek koji je ustašama pružao katolički kler i za govore u kojima podstiče na molitvu za Pavelića i protivnarodnog delovanja nakon rata.

Izvor: index.hr/HappyTv
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter