Izvor:
31.03.2017 u 19:44
0

Jelena Milić: VLADA POD HITNO DA IZRUČI RADIKALE HAGU!

Centar za evroatlantske studije (CEAS) saopštio je danas da od Vlade Srbije zahteva da poštuje međunarodne obaveze, uhapsi i preda troje radikala, za koje je Interpol raspisao poternicu.

Interpol je saopštio danas da je u petak 24. marta obavestio MKSJ da je izdao crvene poternice kojima se traži lociranje i hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke, Petra Jojića, Vjerice Radete i Jova Ostojića, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji je MKSJ raspisao u oktobru 2016.

Jojić, Radeta i Ostojić su u decembru 2014. godine pred MKSJ optuženi za nepoštovanje Međunarodnog suda .

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/radikali.jpg?m=1490947121
CEAS, naime, smatra da odbijanje Vlade Srbije da uhapsi i preda troje radikala, kao i pozivanje na odluku Višeg suda u Beogradu da ne postoje zakonske mogućnosti za to, iako je Viši sud već donosio suprotne odluke u tri slična slučaja, predstavlja značajan korak unazad u borbi protiv nekažnjivosti i ozbiljno ugrožava proces uspostavljanja odgovornosti za ratne zločine.

U saopštenju CEAS navodi da najave srpskih zvaničnika, poput izjave potpredsednika vlade, Rasima Ljajića da vlada neće postupiti prema zahtevu iz Haškog tribunala, jer Srbija mora da poštuje odluku suda, predstavljaju flagrantan primer opstrukcije pravde, nemaju pravno utemeljenje, niti su u skladu sa procesom demokratizacije i vladavine prava u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter