Izvor:
04.04.2017 u 21:56
0

Pa, ovo je stvarno sramota: SUD U KOLMARU NAJAVIO „VEROVATNO ĆEMO ODLOŽITI IZRUČENJE HARADINAJA“!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Haradinaj1.JPG?m=1483649038

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru koje odlučuje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja 6. aprila najverovatnije neće doneti odluku o zahtevu, već je odložiti za neko naredno ročište, rečeno je danas Tanjugu u tom francuskom sudu.
Na sednici suda koja je zakazana za četvrtak u 13 sati, biće razmatrani eventualni odgovori srpskog Ministarstva pravde na pitanja suda, precizirala je u izjavi za Tanjug portparol suda Sandra di Rosa.
Upitana šta može da se očekuje na tom zasedanju, ona je navela da će istražno veće verovatno odložiti odluku radi razmatranja za neko naredno ročište.
Ministarstvo pravde Srbije je pre desetak dana prosledilo francuskom sudu odgovore na dodatna pitanja, koje je dalo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine koje vodi istragu protiv Haradinaja zbog sumnje da je počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji. Apelacioni sud u Kolmaru je početkom meseca tražio da mu se do kraja marta dostave pojašnjenja zakonskih odredbi koje se odnose na dela za koja se Haradinaj tereti u Srbiji.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/DAUT%20HARADINAJ%20PRINTSCREEN%20INSTAGRAM.jpg?m=1490358541

Francuski sud je već u dva navrata odlagao odluku o zahtevu, odnosno davanje mišljenja povodom zahteva Srbije za izručenje Haradinaja. U međuvremenu, Haradinaj se šetao po Parizu kao slobodan čovek i postavljao fotografije na društvenim mrežema iz luksuznih francuskih restorana.
Taj sud ima zadatak da utvrdi ispunjenost uslova za izručenje koje predviđa Evropska konvencija o ekstradiciji, koja ne oročava donošenje odluke, dok se postupak odlučivanja tog suda vodi u skladu sa procesnim zakonima Francuske. Ukoliko Apelacioni sud u Kolmaru da negativno mišljenje o zahtevu Srbije, izručenje Haradinaja neće biti moguće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter