Izvor:
05.04.2017 u 01:57
0

MLADI NE ODUSTAJU: Protestne šetnje širom Srbije! (VIDEO)

Ispred Doma Narodne skupštine studenti, kojima se pridružio veliki broj srednjoškolaca, i danas popodne su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora.

Studenti, koji su se navodno okupili preko društvene mreže Fejsbuk, tvrde da su izbori bili neregularni.

Među studentima "kruži" umnožen tekst proglasa, u kojem se predsednik Srbije poziva da "preduzima mere za spasavanje države".

Navodi se da polovina građana koja nije glasala na predsedničkim izborima ima pravo da traži od "predsednika države da reaguje u skladu sa zakletvom" i da "poništi protekle izbore za predsednika Srbije", te da se organizuju novi.

Prethodno im dežurni u skupštinskom obezbeđenju nije dozvolio da se megafonom obrate ispred Doma narodne skupštine, što je izazvalo kraću raspravu.

Uzvikuju "Vučiću pe*eru", "Vučiću šećeru", "Izlazite napolje", zvižde u pištaljke, lupaju u bubnjeve, a neki i u šerpe…

Saobraćaj je obustavljen na prostoru od Bulevara kralja Aleksandra, preko Trga Nikole Pašića, do Terazija.

Posle nekog vremena "prešli su" na Terazije, ka Trgu republike, a šetnju nastavljaju Makedonskom, Takovskom, a nakon toga, prema najavama, Knez Miloševom i Nemanjinom do Slavije, te Ulicom kralja Milana.

Policija saobraćaj preusmerava na okolne ulice, a po prolasku učesnika protesta – otvaraju ulice za vozila.

tanjug.rs
Foto: happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter