20°C

Beograd

Nikolić: NE ZVECKAMO ORUŽJEM, ALI ĆEMO SE BRANITI!

Naveo je da danas sumira mandat koji je proveo sa vojskom, ponosan što im je bio vrhovni komandat i deo vojske koja zna kakav teret nosi na svojim leđima, ispunjavajući sve obaveze koje nameće i slavna istorija i želja da srpska deca u budućnosti žive mirno, slobodno, bez straha.

Navodeći da je vojska pred sobom imala mnogo izazova, Nikolić je rekao da su ispunili sve što se od njih očekivalo.

Istakao je da vojska ima zajedničke vežbe, kao vojno neutralna sila, sa vojskama koje nisu vojno neutralne, čime pokazuju koliko je dobro što u Evropi i svetu postoji jedna država koja je svojoj vojsci rekla da će biti samo srpska i da neće primati naređenja i komande od drugih, već će voditi računa o državnim interesima.

Stoički su, rekao je, podneli ekonomske reforme koje su i njih, kao deo društva zahvatile, ne ugrozivši nijednog časa odbrambenu moć zemlje, na čemu im je odao posebno priznanje.

Naveo je i da je vojska uradila mnogo tokom elementarnih nepogoda pokazala kako je jaka i neraskidiva veza vojske i srpskog naroda, te da, zajedno sa policijom, obavlja veoma težak posao u migrantskoj krizi, na koji nije stigla nijedna primedba.

Predsednik je rekao da srpska vojska učestvuje u misijama koje drugim narodima pomažu da shvate da moze da se živi mirno, navodeći da iz komandi tih misija i međunarodnih organizacija stižu najbolje ocene o njima, te da se nada da će biti sredstava za još veći broj vojnika u tim misijama.

Ministar odbrane Zoran Ðorđević na prijemu je predsedniku Nikoliću uručio oficirsku sablju, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković komplet monografiju Vojske Srbije.

Nikolić je prokomentarisao da je sablju trebalo da mu uruče na početku predsedničkog mandata.

"Trebalo je sablju da mi date na početku mandata, sad je lako", rekao je Nikolić.

Dan vojske obeležava se 23. aprila u znak sećanja na početak Drugog srpskog ustanka, 23. aprila 1815. godine.

tanjug.rs
Foto: gazetafjala.com, Twitter/svetozarmrkonj3, Twitter/ecOikoinfo

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar