Izvor:
19.04.2017 u 19:15
0

POSLANICI OPET U SKUPŠTINI: Opozicija tražila lekarske preglede , novi zakon o kulturi…

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/skupstina-poslanici2.jpg?m=1464942187
Parlament je danas nastavio rad posle pauze koju je 1. marta odredila predsednica parlamenta Maja Gojković zbog održavanja predsedničkih izbora. Skupština Srbije utvrdila je danas, posle skoro tri sata, dnevni red sednice.
DS i SDS su tražili da se dnevni red dopuni inicijativom za formiranje anketnog odbora za utrđivanje odgovornosti za rušenje objekata u Savamali.
Čestitajući Aleksandru Vučiću na ubedljivoj pobedi na predsedničkim izborima, poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević predložio je da se u dnevni red uvrste i izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, što nije prihvaćeno. Poslanica DS Aleksandra Jerkov tražila je da se u dnevni red uvrste izmene Krivičnog zakonika, kojima bi se u krivična dela koja ne zastarevaju uvrstila krađa beba.
Boško Obradović iz Dveri ponovo je tražio formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica tokom izbornog procesa 2016. godine.
Poslanik Nove stranke Zoran Živković imao je predlog da se uvedu lekarski pregledi za kandidate za članove vlade i poslanike, našta ga je predsednica parlamenta Maja Gojković je pozvala Živkovića da odu kod istog lekara, a ako treba – i na lekarsku komisiju.
Šef poslaničke grupe SDS Marko Ðurišić je predložio da se na dnevni red uvrste izmene Zakona o kulturi, pozivajući se i na transparente mladih koji protestuju, koji, kako kaže, govore o potrebi da se kultura vrati i izbavi iz izgnanstva u koje je “proterana”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter