Izvor:
30.05.2016 u 17:35
0

VERBIĆ PORUČIO: Prvo Savet za nauku, pa KONKURS ZA NAUČNE PROJEKTE

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je danas da će novi konkurs za naučnoistraživačke projekte biti objavljen kada bude formiran Nacionalni savet za nauku u tehnološki razvoj.

On je rekao da bez formiranja Saveta nikakva odluka neće imati legitimitet i da nije bitno šta o konkursku misle ljudi koji su zaposleni u ministarstvu.

"Nama je sada posle obaranja konkursa bitno da nacionalni Savet za nauku i tehnološki razvoj da svoje mišljenje za bilo koji sledeći konkurs, uslovima konkursa i raspodeli sredstava", rekao je Verbić nakon dodele 200 doktorskih stipendije.

Za stipendije 200 doktora nauka iz budžeta Ministarstva prosvete biće izdvojeno 233 miliona dinara ove godine, a tu stipendiju do sada je primilo 2.036 najboljih studenata. Student stipndista Miloš Marković rekao je da se oseća privilegovanim što je dobio stipendiju, ali da bi svako od njih više voleo da primaju plate, nego da dobijaju stipendije.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/CorD_Magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter