Izvor:
03.05.2017 u 06:50
0

DAČIĆ: Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan napad od Zaeva!

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić ocenio je večeras da se srpski prijatelji ne ponašaju ovako kako je nastupio lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev.

Srbi su najveći i najbolji prijatelji Makedonaca, a ovako kako je Zaev nastupio se ne ponašaju prijatelji Srbije – rekao je Dačić reagujući na izjavu Zaeva da je u Srbiji na vlasti nacionalističko rukovodstvo.

Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan i skandalozan napad od strane pretendenta na mesto makedonskog premijera Zorana Zaeva. Zar mu nije dosta problema koje ima u Skoplju, već ih traži i sa Beogradom? – upitao je Dačić.

On je podsetio da Vučić danima i mesecima poziva na mirno resenje problema u Makedoniji, ne mešajući se u unutrašnje stvari, ističući da to može izazvati nestabilnost u celom regionu.

Što Zaev ne napade Ramu i Tačija, nego Vučića? Nije on toliko naivan da ne zna da koncept Velike Albanije nije kompletan bez Skoplja – podvukao je Dačić.

Prema njegovim rečima, kao što makedonski građani imaju pravo na slobodan izbor svog rukovodstva, neće ni mnogo jače i veće zemlje od Makedonije određivati koga će građani Srbije izabrati, niti će na to, kako je rekao, uticati ni mnogo veći lideri od Zaeva.

Srbija je prema Makedoniji bila iskrena, priznala je pod ustavnim imenom, iako se time zamerila Grčkoj, ni jednu reč nije izgovorila mešajući se u njene unutrašnje stvari, a Makedonija je priznala Kosovo, glasala protiv Srbije u Unesku i sada kandidat za premijera brutalno vređa rukovodstvo Srbije i ubedljivo izabranog Predsednika Vučića.

Samo još fali da izglasaju rezoluciju o srpskom genocidu nad Albancima – dodao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/bum

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter