Izvor:
05.05.2017 u 23:37
0

OLBRAJTOVA U TIMU PRIŠTINE ZA PREGOVORE SA BEOGRADOM!

Marti Ahtisari biće ponovo deo pregovora Beograda i Prištine, saznaje Sputnik iz izvora bliskih kosovskom pregovaračkom timu, a u timu će se naći i ozloglašena Medlin Olbrajt, bivša državna sekretarka SAD i jedan od glavnih zagovornika bombardovanja Srbije 1999. godine. Kako piše ovaj protal,novac za angažovanje Ahtisarija sakupila je dijaspora, a deo je, tvrdi izvor blizak kosovskom pregovaračkom timu, dat iz džepa što kosovskih, što albanskih tajkuna.

Priština više ne želi da čeka da se pregovori sa Beogradom otegnu u nedogled i angažovala je tim koji je sastavio finski diplomata, a koji bi trebalo da im pomogne da Evropska unija „pritisne“ Beograd na brži tempo koji bi doveo do sporazuma o normalizaciji odnosa, tvrdi sagovornik.

„Priština sada ima problem sa EU i pokušava da ga premosti tako što bi u pregovore sa Beogradom uključila i Ameriku. To je u stvari i predlog samog Ahtisarija i on je već počeo da u ime Prištine, tačnije tima koji je okupio, lobira u krugovima da Vašington pritisne Brisel da se pregovarački sto proširi. Za sada je sve ovo u ’radu‘ ali se očekuje da ćemo uspeti. U tim su uključeni i Medlin Olbrajt u svojstvu savetnika, ali neki ljudi koji su bliski sa krugovima u NATO“, navodi sagovornik.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/AHTISARI.jpg?m=1493991703

On kaže da je novac za angažovanje Ahtisarija sakupila dijaspora, a deo novca su, tvrdi sagovornik, dali iz svog džepa, što kosovski, što albanski tajkuni.

Marti Ahtisari je tokom bečkih pregovora bio glavni pregovarač između dve strane, a pregovori koje je vodio okončani su takozvanim „Ahtisarijevim planom“, koji je odbačen i u Srbiji i u Ujedinjenim nacijama, čiji je izaslanik bio.

Ahtisarijev dokument inače je i platforma na osnovu koje je Kosovo proglasilo nezavisnost, a sam finski diplomata je pre nekoliko nedelja rekao da Kosovo treba da nastavi pregovore sa Beogradom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter