Izvor:
06.05.2017 u 03:09
0

Nastavlja se teror Albanaca na Kosmetu: Zabranjeni srpski pasoši i lične karte!

Vlasti lažne države Kosovo ne prestaju s provokacijama na račun Srbije! Tako je našim građanima poslednjih dana bilo zabranjeno da uđu na teritoriju južne pokrajine sa srpskim ličnim kartama i pasošima.

Šiptarski službenici su Srbima koji imaju prebivalište na Kosmetu na administrativnim prelazima tražili da pokažu isključivo isprave izdate u Prištini!?! Srbija je diplomatskom akcijom osujetila ove pokušaje, pa je kosovskim vlastima juče iz Brisela naređeno da prestanu sa provokacijom Srba.

Od prošle nedelje građani Srbije s prebivalištem na Kosovu trpeli su maltretiranje na administrativnim prelazima, jer im nisu dozvoljavali da u pokrajinu uđu sa srpskim dokumentima. Beograd je odmah reagovao diplomatskim kanalima i obavestio zvaničnike u Briselu da Priština krši sporazum o slobodi kretanja. Na kraju su Prištini stigle packe od zvaničnika iz Brisela i situacija je normalizovana – objašnjava naš izvor.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je prethodnih dana dobio više pritužbi naših građana koji su imali probleme na administrativnim prelazima.

Očigledno da svim tim postupcima Albanci pokušavaju da dignu tenzije u regionu. Oni hoće da stvore napetu atmosferu koja će im služiti kao opravdanje i za neke druge ciljeve čija se realizacija očigledno priprema – upozorava Drecun.

informer.rs
Foto: YouTube Printscreen, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter