Izvor:
06.05.2017 u 17:02
0

VUČIĆ: U Srbiji ljude biramo po poštenju i dobroti,ne naciji i veri

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otkrivanju spomenika Podunavskim Švabama stradalim na kraju II svetskog rata, da samo time što poštujemo tuđe žrtve možemo imati pravo da tražimo poštovanje naših žrtava.

Premijer je podsetio da je početkom 20. veka u Bačkom Jarku živelo 2.127 Nemaca, 47 Mađara i dvoje Srba, dok u tom mestu danas žive gotovo samo Srbi, većinom žive ljudi koji su došli iz Bosne i Hercegovine, neki spasavajući se od ustaškog noža.

Primetio je da se ne bi složio sa crkvenim velikodostojnicima koji su o Podunavskim Švabama govorili kao o našim gostima:

– Na ovoj našoj zemlji, u Srbiji, svako ko je pozvan nije gost, već je domaćin. Mi ne biramo ljude po veri i nacionalnosti, već po poštenju i dobroti – poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter