Izvor:
06.05.2017 u 20:59
0

Srbija pristupila EU vojsci: Mi i Grci u borbenoj grupi „Helbrok“!

U Briselu je nedavno potpisana nota o pristupanju Srbije tehničkom sporazumu o uspostavljanju borbene grupe Evropske unije Helbrok.

Dogovoreno je da naša zemlja učestvuje sa vodom vojne policije, timom za civilno-vojnu saradnju i sa štabnim oficirima u komandi borbene grupe, zajedno sa pripadnicima oružanih snaga Grčke.

Ovu informaciju potvrdili su tokom razgovora direktorka Odeljenja za zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Spoljnopolitičkoj službi Evropske unije Angelina Ejhorst i ministar odbrane Zoran Đorđević.

Oni su konstatovali da je saradnja Ministarstva odbrane i Evropske odbrambene agencije (EDA) na visokom nivou, sa težnjom za dalje unapređenje i proširenje.

Đorđević i Ejhorstova razgovarali su i o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama pod mandatom Evropske unije.

Razmenjeni su stavovi i mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i dogovoreno da se ponovni susret održi u junu, navodi se u saopštenju.

informer.rs
Foto: mod.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter