Izvor:
08.05.2017 u 14:23
0

DAČIĆ IDE NA SVE ILI NIŠTA: Ima veliku želju da bude premijer, uzda se u podršku Rusije!

Lider socijalista i šef diplomatije Ivica Dačić ima veliku želju da ponovo bude predsednik Vlade Srbije, a na tom putu nada se da bi mu mogla pomoći i podrška Rusije.

Kako je shvatio da mu je konkurencija za premijersku poziciju i te kako jaka, Dačić se okrenuo Istoku, pa je prošle nedelje, ničim izazvan, najavio da će pokrenuti inicijativu za rešavanje diplomatskog statusa Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Dačiću je stranka u potpunom haosu zbog nezadovoljstva pojedinih istaknutih članova i on je svestan da bi mu samo premijerska pozicija mogla pomoći da smiri stanje. S obzirom na to da mu je ta pozicija slamka spasa, on čini sve da do nje dođe – navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je zato lider socijalista pomoć potražio i od Rusa.

Zato je najavio da će baš on pokrenuti inicijativu za rešavanje diplomatskog statusa ruske baze u Nišu. Doduše, čisto sumnjam da će mu ova taktika uspeti jer je opštepoznato da premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne podleže nikakvim pritiscima – navodi naš izvor.

Podsećanja radi, šef diplomatije je najavio da će naredne nedelje kod premijera Vučića pokrenuti inicijativu za rešavanje diplomatskog statusa Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. On je kazao da je sporazum o uslovima boravka, privilegijama i imunitetima Srpsko-ruskog centra u Nišu „na čekanju” od avgusta 2014.

Već treću godinu ovo izaziva smetnje u funkcionisanju centra u Nišu. Rusija ne izdvaja sredstva koja je namenila jer nije rešen status. Ovo pitanje se mora rešiti ili centar ugasiti – ocenio je Dačić.

Ovo nije prvi put da Dačić lobira za Ruse. Mediji su 2016. pisali da Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, u strahu od moguće reakcije Rusije nakon ratifikacije sporazuma sa NATO, guraju potpisivanje sporazuma o ruskom humanitarnom centru u Nišu. Predsednik Srbije pokušavao je pred put u Moskvu da nametne sporazum kao prioritetnu temu, a u tome je imao podršku Ivice Dačića.

„Alo!” je juče pisao da je Aleksandar Vučić sveo listu kandidata za premijera na četiri imena, to su Nikola Selaković, Ana Brnabić, Miloš Vučević i Ivica Dačić.

Vladimir Pejić, direktor „Faktor Plusa“, komentarišući naša saznanja naveo je da su to predstavnici neke tri opcije.

Pitanje je da li će se Aleksandar Vučić opredeliti da budući predsednik Vlade bude neko iz SNS-a, a tu imamo Vučevića i Selakovića, ili će se odlučiti da to bude neko ko je nestranačka ličnost poput Ane Brnabić ili će ipak odabrati da to bude predstavnik najvećeg koalicionog partnera, što je Ivica Dačić. Mislim da će izbor umnogome zavisiti i od toga na koji period se bira novi premijer i kada nas čekaju novi parlamentarni izbori: da li će to biti neko ko će tu funkciju obavljati možda do seledećeg proleća, do kraja mandata ili možda čak i nakon novih izbora – kazao je on za „Alo!”.

Izvor: Alo
Foto: Tanjug printscreen, Twitter/Interpreter_Mag

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter