Izvor:
08.05.2017 u 14:58
0

ČANAK UPOZORAVA EU: Primite zemlje zapadnog Balkana, inače će biti rata!

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da Evropska unija treba da "pod hitno" primi zemlje Zapadnog Balkana, jer bi u suprotnom moglo doći do sukoba koji bi mogli da budu razorni po mir u celoj Evropi.

– Ukoliko se pod hitno ne relativizuju granice između Kosova, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, uveren sam da će doći konflikti, jer su u interesu ultranacionalista i profašista u svim državama, a to bi moglo biti razorno po mir u celoj Evropi – rekao je Čanak.

On je ocenio da EU greši jer drži zemlje Zapadnog Balkana "na stendbaju", pošto tako gubi širu sliku.

– Relativizacija granica na Balkanu donosi daleko više koristi od nekakvog birokratskog ispunjenja svakoga detalja u formalnim uslovima pristupa EU – kazao je Čanak.

Izvor: Beta

Foto: Twitter printscreen BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter