Izvor:
10.05.2017 u 00:18
0

A sad pravac – Priština: Ahtisari napustio svoju organizaciju!

Dobitnik Nobelove nagrade za mir Marti Ahtisari je izjavio da će na jesen podneti ostavku na mesto predsedavajućeg u svojoj mirovnoj organizaciji.

Ahtisari, koji ovog leta puni 80 godina, saopštio je svoju odluku na sastanku Inicijative za upravljanje krizama (CMI) i predložio nekadašnjeg premijera Finske Aleksandra Stuba da ga zameni na toj poziciji.

Bivši predsednik Finske Ahtisari, 2008. godine je dobio Nobelovu nagradu za mir kao priznanje za nekoliko decenija diplomatskog i pregovaračkog rada.

Njemu se pripisuje da je pomogao da se okonča 30-godišnji konflikt između pobunjenika Aceha i Indonežanske vlade, omogućio da Namibija dobije nezavisnost i olakšao povlačenja Srbije sa Kosova.

CMI, nezavisnu finsku organizaciju koja radi na sprečavanju i razrešavanju nasilnih sukoba kroz dijalog i pregovore, osnovao je 2000. godine.

Ahtisari je najavio da će nastaviti da sarađuje sa organizacijom kao savetnik.

b92.net
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter