Izvor:
10.05.2017 u 14:57
0

SRBIJA PODNOSI ŽALBU UJEDINJENIM NACIJAMA ZBOG VOKERA!

BEOGRAD će se obratiti Ujedinjenim nacijama zbog skandalozne izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na KiM Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja "velike Albanije" – saznaju "Novosti".

Mministarka pravde Nela Kuburović će obavestiti zemlje članice o sramnoj ulozi kreatora "slučaja Račak", koji je poslužio za agresiju na Srbiju 1999, a sada se vraća na mesto zločina kao albanski lobista i jedan od autora paklenog plana za promenu granica na Balkanu.

Voker je svoju skandaloznu rolu obelodanio na svečanosti stranke koju predvodi Ramuš Haradinaj, Alijanse za budućnost Kosova, rekavši da je cilj projekta ujedinjenje svih Albanaca na Kosovu, u dijaspori i u Albaniji. On je otkrio i da su se "devedesetih Albanci ujedinili kako bi oslobodili Kosovo, a da je sada vreme za poslednji korak"?!

http://images.happytv.tv/var/resizes/SVET/Ujedinjene%20nacije.jpg?m=1483949569

Hoće li najmoćnije svetske države još jednom zatvoriti oči pred bujanjem velikoalbanskih apetita na Balkanu, znaće se već u utorak, 16. maja, za kada je zakazana sednica Saveta bezbednosti UN o KiM.

Srpske vlasti neće oćutati na pretnje bivšeg američkog diplomate, i to je juče jasno poručio premijer Aleksandar Vučić. On je najavio da će Srbija na svakom nivou u Evropi i svetu iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM, već borba protiv Srbije i stvaranje "velike Albanije".

– Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS-a na KiM zalagao za ostvarenje tog projekta. Nije Voker tek tako nešto izgovorio. Poručio je da defakto, ima plan za stvaranje "velike Albanije – rekao je Vučić za "Sputnjik".

Vučić juče je ukazao i da je Marti Ahtisari, nekada "međunarodni posrednik" koji je trebalo da bude nezavisan i da ponudi nešto što je objektivan plan za rešenje problema između Srba i Albanaca, danas u albanskom timu Prištine u dijalogu sa Beogradom:
– To nam govori da je sve od početka bilo usmereno, ne protiv Slobodana Miloševića ili ne samo protiv njega, već protiv Srbije. Sad za to imamo krunske dokaze. Uveren sam da će dobar deo ljudi početi da razumeva šta se dogodilo.

On je naveo i da su nas ubeđivali da je Voker bio neko ko je predstavljao "nezavisnu i objektivnu misiju" OEBS-a, ali da se sada do kraja razotkriva da je "slučaj Račak" fabrikovan:

– To je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vokera. A to je čovek koji se sada zalaže za "veliku Albaniju" i to otvoreno kaže. Dakle, oni su od početka imali u glavi stvaranje "velike Albanije", a ne tobož borbu protiv nekog režima. Sve je bio samo Lajbnicov dovoljan razlog da bi se Srbija napala i da bi se od nje otkinuo deo teritorije. Ovo sa Vokerom neće tek tako proći! Nemoj više ni ti, Vokeru, niti bilo ko drugi da pretite Srbiji! Niti si ti tako jak, niti smo mi mali i slabi kao što je nekada bio slučaj.

I za Danicu Marinković, koja je 1999. bila istražni sudija Okružnog suda u Prištini i radila uviđaj u Račku, Vokerove izjave samo su još jedna potvrda da kosovski Albanci sada pokušavaju da zaokruže višedecenijski plan o jednoj državi:

– Izjave Vokera su u najmanju ruku sramne! Ovo je očigledno poslednja faza onoga čega sam svedok još od sedamdesetih godina prošlog veka, a to je da Albanci, uz pomoć svojih prijatelja sa Zapada, ne biraju sredstva za ostvarenje nacionalnih ciljeva. Najpre su pokušali da stvore "državu" Kosovo, a sada i da je pripoje Albaniji.

Od zvaničnika iz Beograda čuju se i zahtevi da se hitno oglasi i OEBS, jer će njihovo ćutanje naneti nepopravljivu štetu ovoj misiji.

– Vreme je da čitav svet duboko pogne glavu pred srpskim žrtvama i da kaže jedno veliko – "izvini", jer je Srbija dovedena na stub srama i bombardovana zato što je Voker lagao. OEBS mora dobro da razmisli kakva je sada njegova reputacija. Teško da će više ikada moći bilo gde da se pojavi sa nekom nezavisnom verifikacionom misijom, a da se niko ne pozove na primer Vokera i na "strašnu laž koja je dovela do strašnog zločina" – poručio je ministar rada Aleksandar Vulin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter