Izvor:
10.05.2017 u 20:27
0

RASPISANA POTERNICA ZA SVETOZAROM MAROVIĆEM!

Predsednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas poternicu za bivšim predsednikom Državne zajednice Srbije i Crne Gore i visokim funkcionerom Demokratske partije socijalista Svetozarom Marovićem.

Poternica je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne prema pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici, saopšteno je iz Osnovnog suda u Kotoru.

Marović je ranije tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona evra i nagodio se sa tužilaštvom oko kazne i robije.

Po osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora, 100.000 evra novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion evra.

Iako je rok za plaćanje novčane kazne istekao, kazna mu još nije uvećana za godinu robije.

Iz podgoričkog Višeg suda su ranije saopštili da će mu novčana kazna biti zamenjena zatvorskom tek kada se uvere da Budvanin ne namerava da plati 100.000 evra u budžet ili da nema novca.

Nekadašnji visoki crnogorski državni funkcioner Svetozar Marović i njegov sin Miloš i dalje odlažu odlazak u zatvor i pored presude suda i stava države da zatvorske kazne moraju služiti u Crnoj Gori.

Nekadašnji predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora i bivši visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) dobio je u utorak odluku Višeg suda u Podgorici kojom je odbijen njegov zahtev da zbog lečenja odloži izdržavanje kazne, dok je njegov sin Miloš ovih dana uplatio državi novac koji je bio dužan na osnovu sudske presude.

Obojica Marovića su već trebala da budu u zatvoru u Spužu i radili su na tome da odlazak u zatvor što je moguće više odlože. Obojica su se nagodila sa tužilaštvom, priznala krivicu, obavezala da plate novac, a za uzvrat im je smanjena zatvorska kazna.

Za razliku od mlađeg Marovića, stariji Svetozar državi još nije platio 1,2 miliona evra, koliko se obavezao nagodbom i presudom suda. Pored novčane kazne, Svetozar Marović je osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora.

Njegovim advokatima je juče uručena odluka Višeg suda iz Podgorice kojom je odbijena njegova žalba o odlaganju zatvorske kazne "zbog lošeg zdravlja" i lečenja u Beogradu i on je dužan da se po prijemu odluke javi na izdržavanje kazne.

Ukoliko to ne uradi nadležni sud u Crnoj Gori naložiće privođenje, eventualno raspisati poternicu za starijim Marovićem.

Poternica je već izdata za mlađim Marovićem, Milošem, koji je državi platio 385.000 evra na osnovu priznanja da je oštetio budžet Budve.

Miloš je osuđen na kaznu od 11 meseci zatvora, koju je tražio da izdržava u Srbiji, gde živi od januara prošle godine i čiji je državljanin.

Ministarstvo pravde Crne Gore je odbilo zahtev mlađeg Marovića i izričito je u stavu da mora kaznu služiti u Crnoj Gori. Za njim je raspisana poternica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter