Izvor:
10.05.2017 u 21:20
0

Vulin: VELIKA ALBANIJA NE MOŽE BEZ RATA!

Stvaranje "velike Albanije" je pretnja miru na Balkanu i ne može da se završi bez ratnih sukoba u Makedoniji, Crnoj Gori, Grčkoj i Srbiji.To je izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je, odgovarajući na pitanje novinara u Bujanovcu da prokomentariše pretnje koje je Daut Haradinaj uputio Srbima i njemu lično, rekao:"Za mene je lako, ali je problem su pretnje Srbiji i Srbima".

On je poručio da bi međunarodna zajednica morala da reguje na to, kao i da na vreme zaustavi pokušaj stvaranje "velike Albanije".

"Ja sam govorio i govorim da je 'velika Albanija' pretnja miru na Balkanu, kao što vidite to se samo potvrduje. Sinoć sam rekao u Narodnom prozirištu na obeležavanju godišsnjice pobede nad fašizmom – ako je velika Nemačka zapalila čitav svet, zašto onda neko sumnja da će velika Albanija zapaliti Balkan. Vidite po Dautu Haradinaju da sam potpuno u pravu, jer on u svojoj izjavi kaže – mi smo na svom putu i mi ćemo svoj put završiti", rekao je Vulin.

On ističe da "velika Albanija" ne može da se završi bez da se zapali ceo Balkan, bez da ratni sukobi ne dođu u Makedoniju, Crnu Goru, Grčku i u Srbiju.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Velika%20Albanija%20-%20Voker.jpg?m=1494334261
"Velika Albanija'' ne može da se stvori bez velike patnje i velikih stradanja svih naroda koji žive na Balkanu. Nadam se da će neko reagovati. Daut Haradinaj sada govori kao političar, nekada je ovo o čemu sada govori radio kao terorista. Nije osuđen za svoje pretnje etničkog čišćenja. Slobodan je i moćan, može da radi šta god hoće", naveo je ministar.

Kako kaže, da li će se neko osetiti prozvanim, pa reći da smo naučili nešto od Drugog svetskog rata i da nikada više nećemo dozvoliti da ovakvi ljudi, kao što je Daut Haradinaj, svoje pretnje i zaista sprovedu.

"'Velika Albanija' će biti zaustavljena pre nego što se rodi, pre nego što rodi zlo ili će izazvati strašno zlo. To je na međunarodnoj zajednici da sama odluči", naglasio je Vulin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter