Izvor:
10.05.2017 u 23:47
0

EU upozorava Prištinu: Pad vlade u kritičnom trenutku, nastaviti dijalog sa Beogradom!

Evropska unija upozorila je danas da do raspuštanja kosovske vlade dolazi u kritičnom trenutku za Kosovo i pozvala kosovske političare i institucije da nastave sa reformama i dijalogom sa Beogradom.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da je EU ”primila na znanje” današnje izglasavanje nepoverenja u kosovskom parlamentu i raspuštanje temošnje vlade.

“Ovo glasanje došlo je u kritičnom trenutku za Kosovu i njegove evrointegracione reforme. Pozivamo sve političke lidere i institucije na Kosovu da iz vida ne izgube ogromne izazove sa kojima se Kosovo suočava”, poručila je Kocijančić u ime EU povodom pada vlade u Prištini.

Kocijančić naglašava da je za dobrobit građana Kosova od ključnog značaja da se nastavi sa radom na promociji vladavine prava i ekonomskog razvoja, kao i na ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju i nastavku dijaloga pod pokroviteljstvom EU.

Skupština Kosova izglasala je danas nepoverenje kosovskoj vladi, a za tu odluku glasalo je 78 od 120 poslanika, protiv je bilo 34, a troje uzdržano.

Za nepoverenje vladi Ise Mustafe glasali su i poslanici Srpske liste i drugih manjinskih zajednica.

Posle toga kosovski predsednik Hašim Tači raspusti je parlament, a vanredni izbori trebalo bi da budu održani sredinom juna.

tanjug.rs
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter