Izvor:
11.05.2017 u 19:00
0

OPET CIRKUS U SKUPŠTINI: Šešelj traži pomilovanje Zvezdana Jovanovića i ismeva Aleksandra Martinovića, Živković hoće smenu Maje Gojković!

Skupština Srbije danas u 10 časova počela je novu sednicu na čijem je dnevnom redu i izbor tužioca za ratne zločine.

Na listi kandidata Vlade Srbije za novog tužioca za ratne zločine su Snežana Stanojković i Milan Petrović. Tužilaštvo za ratne zločine nema prvog čoveka još od 31. decembra 2015. godine, kada je Vladimiru Vukčeviću istekao mandat.

12.30 – Poslanik DS Goran Ćirić pročitao je predlog za razrešenje predsednice Skupštine Maje Gojković, navodeći da iza te inicijative stoje 32 poslanika Skupštine.

On je tražio da se njegov predlog uvrsti u dnevni red današnje sednice. On je u predlogu naveo da je Gojkovićeva proglašenjem pauze u radu Skupštine u vreme predizborne kampanje povredila Ustav, zakon i umanjila značaj Skupštine. Predlog za razrešenje odbijen je većinom glasova.

11.40 – Poslanici Nove Stranke (NS) zatražili su od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da u dnevni red današnje sednice uvrsti i zahtev opozicije da bude smenjena. Poslanici NS Zoran Živković i Marinika Tepić su u izjavama novinarima protestovali što ni danas, po odluci predsednice, građanima nije dozvoljen ulazak u Skupštinu da bi s balkona pratili sednicu. Živković je rekao da postoji dovoljan broj potpisa za raspravu o smenjivanju Maje Gojković podsetivši da je na prethodnoj sednici i ona rekla da "jedva čeka" da taj zahtev stavi na dnevni red.

11.30 – Vojislav Šešelj danas je u Skupštini, što inače nije prvi put, postavio pitanje u vezi sa Zvezdanom Jovanovićem. Šešeljevi radikali danas su u Skupštini delili knjige sa govorima šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića dok je bio poslanik radikala.

Šešelj od Nikolića traži pomilovanje Zvezdana Jovanovića

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je u Skupštini Srbije zatražio od predsednika Tomislava Nikolića da pomiluje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

U trenutku kad su se okviru vremena za postavljanje poslaničkih pitanja, Šešelj je rekao da je Zvezdan Jovanović osuđen na najtežu zatvorsku kaznu "bez relevantnih dokaza" i da je obaveza Tomislava Nikolića da ga pomiluje". Takođe, lider radikala je rekao da bi Nikolić napravio dobro delo da pomiluje i sve osuđene za ratne zločine od strane suda u Beogradu, jer je to bio "sud američke ambasade", navodeći da su ljudi "osuđivani na osnovu lažnih svedočenja".

Izvor: Kurir

Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter