Izvor:
02.06.2016 u 03:20
0

KORI UDOVIČKI: Odluka EU – priznanje i izazov za srpsko društvo!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički pozdravila je postignut konsenzus zemalja članica Evropske unije o ispunjenju kriterijuma za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o pristupanju u članstvo EU.

Odluka o otvaranju pregovaračkog poglavlja je i priznanje i izazov srpskom društvu u njegovom naporu da izgradi najviše standarde poštovanja ljudskih prava, demokratije i vladavine prava – istakla je Udovički.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Udovički je naglasila da doneta odluka predstavlja krunu uspešne saradnje više državnih organa, predstavnika nacionalnih saveta nacionalnih manjina, civilnog društva i međunarodne zajednice koji su učestvovali u izradi sveobuhvatnog Akcionog plana, koji obuhvata i Akcioni plan za unapređenje položaja nacionalnih manjina.

Hrvatska je danas zvanično dala svoj pristanak čime je unutar EU postignut konsenzus o ispunjenosti kriterijuma za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom.

Na sastanku ambasadora zemlja članica EU u Briselu, kasno popodne postignuta je saglasnost o ispunjenosti kriterijuma za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom.

Tanjug
Foto: Twitter/MDULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter