Izvor:
13.05.2017 u 15:15
0

Srbi traže zaštitu: AUSTRIJA DA ZABRANI USTAŠKA OBELEŽJA!

Srpska zajednica u Austriji ponovila je, povodom današnje komemoracije u Blajburgu, svoj apel da se zabrane ustaška obeležja u Austriji.

"Nakon što je prošle godine po ponovljeni put na komemorativnom događaju za žrtve takozvanog "Blajburškog masakra" došlo do prezentovanja ustaških simbola, dali smo sebi za pravo da tada austrijskim institucijama uputimo apel s molbom da u budućnosti učine sve što je u njihovoj moći kako bi sprečili isticanje takvih oznaka. Pošto će uskoro u Blajburgu ponovo biti održana komemoracija kod koje postoji velika verovatnoća da će ponovo doći do glorifikacije fašističkih i ekstremno desničarskih sadržaja, smatramo da smo u moralnoj obavezi da naš apel iz prošle godine ponovimo", ističe se u apelu koji su potpisale više srpskih organizacija u Austriji.

Među njima su Savez Srba, zajednice srpskih pokrajina iz svih delova Austrije, Prosvjeta, SPOJI, brojni klubovi, ali i pojedinci.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/blajburg.JPG?m=1494512493

Prethodno je više antifašističkih organizacija u Austriji, kao i stranka Zelenih u pokrajini Koruška zatražilo zabranu komemorativnog skupa i unošenje zabrane ustaških simbola u zakon o zabrani veličanja Trećeg rajha.

FOTO PRINTSCREEN AL JAZZERA – https://www.youtube.com/watch?v=aBNui_YtRpw

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter