Izvor:
15.05.2017 u 16:18
0

HRVATI TRAŽE DA SE VULIN PROGLASI NEPOŽELJNIM U HRVATSKOJ!

Predsednik Udruženja hrvatskih branitelja domovinskog rata 91. Mladen Pavković smatra da srpskog ministra rada i lidera Pokreta socijalista treba proglasiti personom non grata zbog izjava o komemoraciji u Blajburgu, te prozvao hrvatski državni vrh da reaguje zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona u jednom austrijskom gradu.

Ocenivši sramnim Vulinove izjave uoči ovogodišnje komemoracije u Blajburgu, Pavlović primećuje da srpski mnistar gvori u ime Vlade Srbije i da zvanični Zagreb, posebno Hrvatski sabor, kao pokrovitelj ovog skupa, ne može tek tako da pređe preko njih.

"Hrvatski politički vrh greši što otvoreno, oštro i hitno ne odgovara na ovakve gnusne laže i klevete, kao da zaboravlja da sto puta izgovorena laž postaje – istina. A Srbi te i druge laži o hrvatskom narodu i hrvatskoj politici neprestano ponavljaju gde god mogu i god stignu", naveo je Pavković u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je zapitao gde je sad i što se povodom izjava ministra Vulina ne oglasi predsednik Srpskog nacionalno veća Milorad Pupovac.

Pavković je konstatovao i da se u Austriji ovim povodom podigla bura pre komemoracije u Blajburgu, te da je, kako kaže, čak u jednom austrijskom gradu zabranjen koncert Marka Perkovića Tompsona.

" Ima li Hrvatska u toj državi ambsadu? Ako ima, što se ne javlja, što ćuti, kao da podržava srpske metode ratovanja za zelenim stolom?", naveo je Pavković.

Ministar Vulin je uoči održavana komemoracije u Blajburgu ocenio da je to „najveći skup fašista i neonacista u Evropi", da se „tamo okuplja više desetina hiljada ustaša, koji će nekažnjeno pokazivati svoju mržnju i nekažnjeno govoriti da su jasenovački čuvari i da su jasenovačke ustaše i jasenovački koljači vredni sećanja i vredni pamćenja" .

Ministar je rekao i da „Srbija ima pravo i obavezu da to govori, jer niko kao srpski narod nije propatio od ustaša i niko kao srpski narod ne zna šta znači ta strašna ideologija i strašno ustaško zlo. Zato što smo na boljoj strani sveta imamo pravo da govorimo kada svet greši".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter