Izvor:
03.06.2016 u 22:54
0

ÐURIĆ IZRAZIO PROTEST: Teritorijalne pretenzije Edija Rame su UVRDLJIVE ZA SRBE!

Srbija najoštrije osuđuje teritorijalne pretenzije koje je danas u Prištini ispoljio albanski premijer Edi Rama, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Ðurić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je Rama "velikoalbanskim pretenzijama", ovog puta na našoj teritoriji, uvredio srpski narod.

Ponovivši svoje ekspanzionisticke i velikoalbanske pretenzije na teritoriji naše zemlje, u glavnom gradu naše južne pokrajine, činivši na taj način ozbiljnu uvredu srpskom narodu, dajući doprinos da se tenzije u regionu pojačaju i navodeći kola na nacionalisticku i šovinisticku vodenicu koja je u prošlosti donela mnogo patnje srpskom i albanskom narodu", rekao je Ðuric.

Ðurić dodaje da bi bilo neuporedivo korisnije da su rama i drugi predstavnici Albanaca poslali poruku pomirenja, želju za saradnjom i stabilnošću, kao što to čini Srbija. Primetivši da je skup u Prištini održan u Narodnoj biblioteci, Ðurić je pozvao Ramu da uzme neku od knjiga i pročita da Kosovo nikada neće biti deo Albanije i da će "san o velikoj državi i jednom narodu ostati samo san".

"U Narodnoj biblioteci u Prištini se nalazi više stotina hiljada biblioteških jedinica na srpskom jeziku. Bilo bi bolje da su Rama i njegovi saradnici umesto što drže govore uzeli neku od knjiga koje su tamo cuvane i izložene, pa bi tamo mogli da vide da Kosovo i Metohija nije, niti će ikada biti deo Albanije, te da će taj njihov san o jednoj državi, jednog naroda, ostati samo san", istakao je Ðurić.

Podvukao je da će to ostati san, ne samo za ove već i za buduće generacije.

"Za mnog, nažalost,na Kosovu i Metohiji to će i to jeste danas ružna nocna mora, pošto su u ime te i takve ideje na Kosovu i Metohiji u prethodne dve decenije ubijene hiljade ljudi", rekao je on.

Direktor Kancelarije za KIM je dodao da su reči Edija Rame "šamar svakoj želji i svakom naporu da se izgrade istinski normalni odnosi", dodajući da Srbija čini sve da bi ocuvala stabilnost u regionu, ali da je u tome uglavnom sama.

Izvor:TaNJUG
Foto:Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter