Izvor:
14.06.2016 u 02:50
0

DAČIĆ: Očekujem podršku SAD i EU evropskom putu Srbije!

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da očekuje da SAD i EU budu podrška evropskom putu Srbije, a ne da podržavaju destabilizaciju.

Dobio sam uveravanja, kao što su oni i sami izjavili, da SAD i EU žele da budu podrška Srbiji i očekujem da će se u narednom periodu tako i ponašati – rekao je Dačić komentarišući odluku premijera Aleksandra Vučića da otkaže put u Brisel i sastanke u Njujorku.

Dačić je istakao da očekuje korektan odnos EU, koji će se pre svega bazirati na poštovanju izborne, odnosno narodne volje.

Izbori su završeni, nije formirana vlada, a već imamo pokušaje destabilizacije, jer ovde nije reč o brizi za ljudska prava, za vladavinu prava, ovde je reč o tome da neko pokušava da ospori izbornu pobedu Aleksandra Vučića i SNS – smatra Dačić.

Odluku premijera da otkaže put u EU i SAD, Dačić razume kao jasan signal Nemačkoj i SAD da nije korektno da se ne uvažavaju dovoljno napori vlade i premijera da Srbija ide putem reformi ka EU, jer, ocenjuje da takav put podrazumeva političku stabilnost.

Bez obzira da li je to drastično ili ne, ovde je reč o tome da ne treba igrati dvostruke igre. Kao što je Srbija predvidiv partner, tako i EU i SAD, kada je reč o unutrašnjim prilikama u Srbiji, treba da budu predvidiv partner – rekao je Dačić.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter