STEFANOVIĆ: Naše službe bezbednosti pomno PRATE DEŠAVANJA VAN SRBIJE!

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa federalnim tužiocem Kraljevine Belgije Frederikom Van Leuvom o pretnjama koje donosi terorizam, kao i načinima da se unapredi saradnja dve zemlje, kako bi se što efikasnije suprotstavili tom izazovu.

Stefanović je na sastanku, kome je prisustvovao i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, gosta iz Belgije upoznao sa koracima koje Srbija preduzima kada je reč o borbi protiv terorizma, saopšteno je iz MUP-a.

- Sve naše službe bezbednosti pomno prate dešavanja izvan Srbije, kao i sve one ljude koji se vrađaju sa ratišta u drugim zemljama, pre svega u Siriji i Iraku. Identifikovali smo više lica koja su učestvovala u aktivnostima radikalizovanja i vrbovanja ljudi da se pridruže terorističkim organizacijama i za odlazak na ratišta u drugim zemljama, a protiv njih je tužilaštvo podiglo odgovarajuće optužnice - rekao je ministar Stefanović.

Stefanović je istakao da srpska i belgijska policija, suočeni pretnjom od terorizma, još intenzivnije razmenjuju informacije o ljudima koji učestvuju u ratnim sukobima u Siriji i Iraku, a saradnja će se nastaviti i u narednom periodu.

- Dosta podataka razmenjujemo i u oblasti krijumčarenja narkotika, krujumčarenja ukradenih motornih vozila, pranja novca, kao i ilegalnih migracija - istakao je on.

 

Tanjug
Foto: Tanjug

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro