24°C

Beograd

NIKOLIĆ: Nećemo zloupotrebiti ruku prijateljstva koju nam pruža Kina

Predsednik Republike Tomislav Nikolić dočekao je danas velikog prijatelja Srbije kineskog predsednika Si Ðinpinga istakavši da prijateljstvo Srbije i Kine neprekidno traje već decenijama i da, kada je Kini bilo teško, među retkima koji je nisu napuštali bila je naša zemlja.

- Sada, kada se Srbija reformiše i oporavlja svoju ekonomiju, Kina joj jasno i nedvosmisleno pruža ruku prijateljstva. Srbija to izuzetno ceni i tu ruku prijateljstva neće zloupotrebiti - poručio je Nikolić, a navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Dodao je da nama nisu potrebne nikakve posebne privilegije, već samo mogućnost da sopstvenim trudom i radom, uz pomoć prijatelja iz Kine i iz celog sveta, uz pomoć investicija naših prijatelja, omogućimo bolji život našim građanima i izgradimo Srbiju kao modernu i uređenu državu, kao što je to i Kina. Predsednik Nikolić poželeo je predsedniku Siju i njegovoj supruzi, kao i celoj državno-privrednoj delegaciji Narodne Republike Kine prijatan boravak u Srbiji i posebno naglasio da danas počinje nova etapa prijateljskih odnosa između dve zemlje.

Tanjug
Foto: Twitter/RTS Vesti

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar