28°C

Beograd

KINESKA POSETA, DRUGI DAN: Predsednik SI ĐINPING sastaje se sa Nikolićem, Vučićem i Gojkovićevom

Drugog dana posete Srbiji kineski predsednik Si Ðinping imaće više bilateralnih sastanaka sa srpskim zvaničnicima, sa kojima će potpisati brojne sporazume o međudržavoj saradnji.

Kineskom predsedniku biće priređen svečani doček ispred Palate Srbije, nakon čega će imati "tet a tet" sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Potom će biti održan bilateralni sastanak dveju delegacija, nakon čega će biti potpisano više od 20 međudržavnih sporazuma. Nikolić će uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici, a dvojica predsednika će se potom obratiti medijima. Nakon ceremonije uručenja ordena, Si će se sastati se sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima delegacija, kao i predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Za izveštavanje o poseti predsednika Kine Srbiji akreditovano je više od 800 novinara, snimatelja i fotoreportera.

Si Ðinping poručio je u petak u Beogradu da je uveren da će njegova poseta Srbiji biti uspešna i otvoriti novu istorijsku stranu razvoja odnosa Kine i Srbije.

Trećeg dana posete, u nedelju 19. juna, Nikolić i Si će obići Železaru Smederevo, gde će im domaćin biti premijer Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar