25°C

Beograd

SI ĐINPING ODUŠEVLJEN SRBIJOM: "Uživam u gostoprimstvu i toploj atmosferi!"

Predsednik Kine Si Ðinping poručio je danas da su odnosi Kine i Srbije duboki i sadržajni i da ih ne obeležava samo prijateljstvo i saradnja, već i zajedničke vrednosti, te da je Kina spremna da podigne nivo tih odnosa.

- Spremni smo da uložimo napore da učvrstimo tradicionalno prijateljstvo dve zemlje koje su uspostavile naše starije generacije. Spremni smo da zajedno sa vama i dalje podignemo nivo prijateljskih odnosa - istakao je Si Ðiping uoči tet-a-tet sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Dodao je da uživa u gostoprimstvu i toploj atmosferi koja je priređena u Srbiji.

- Zajedno ćemo potpisati zajednicku izjavu o uspostavljanju sveobuhvatnog straeškog partnerstva. Pre nekoliko godina potpisao sam sa vama zajedničku izjavu o produbljivanju naših strateških odnosa. Naši odnosi su duboki i sadržajni i ne obeležva ih samo prijateljstvo i saradnja, već i zajednička vrednost - rekao je kineski predsednik.

Naša dva naroda su miroljubiva, dodao je, iz generacije u generaciju se bore za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i bezbednosti i da su zato, ocenio je, dva naroda vrlo jaka.

- Spremni smo da sa vama dajemo doprinose za očuvanje svetskog mira - naglasio je Si Ðiping, dodajući da je cilj da se naparvi ne samo zajednica interesa, već i zajednica sudbina.

To zajednica sudbina ne samo dve zemlje, već celog sveta, zaključio je kineski predsednik, poručivši da Kina insistira da se realizuju mir, razvoj i zajednički prosperitet.

Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar