"POLITIKOLOZI BEZ GRANICA": Dolazak SI ĐINPINGA je veliki korak za SRBIJU!

 

Nevladina organizacija "Politikolozi bez granica" ocenila je danas da dolazak kineskog predsednika Si Ðinpinga predstavlja veliki korak unapred srpske politike i ekonomije.

- Dolazak predsednika, sada već druge ekonomije sveta, predočava nam važnost Republike Srbije kao lidera regiona i ujedno važnost naše države u geopolitičkoj, ekonomskoj i političkoj viziji "Azijskog zmaja" - navodi se u saopštenju.

"Politikolozi bez granica" ukazuju da je Srbija je veoma važan činilac u Mehanizmu 16+1, koji našoj državi može obezbediti direktne investicije, kao i iskustva neophodna za naš dalji ekonomski rast i razvoj, jer i sama NR Kina sprovodi postepene, dubinske, ali i smele reforme.

- Ova zvanična i srdačna poseta na najvišem nivou je, takođe, potvrda da dve zemlje povezuje dubinsko prijateljstvo, uzajamno razumevanje i međusobno poštovanje - dodaje se u saopštenju.

"Politikolozi bez granica" napominju da ovu posetu shvataju kao potvrdu dobro vođene politike, pažljivo biranim sredstvima i strategijama. 

- Republika Srbija sebe sada postavlja na višoj lestvici strateški važnih država u svetu, što istovremeno zahteva sagledavanje NR Kine, od strane nadležnih institucija, kao sve jačeg ekonomskog, a uskoro i političkog stuba, našeg razvoja - dodaje se saopštenju.

 

Tanjug
Foto: Twiter/predsednikrs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro