Izvor:
19.06.2016 u 16:45
0

VUČIĆ U ŽELEZARI: Smederevo će biti jedan od NAJBOGATIJIH GRADOVA!

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mnogo energije i ljubavi uloženo u smedervsku železaru, za koju je konačni spas došao zahvaljujući prijateljima Kinezima i predsedniku NR Kine Si Ðinpingu.

Vučić je rekao da je kinesko ulaganje novi početak i novi život, ne samo za tu železaru i Smederevo, već za sve građane Srbije, dodajući da će Smederevo biti jedan od najbogatijih gradova naše zemlje.

"Jeste da je Nemačka bogata, ali možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast, a to ćemo moći da imamo i zahvaljujući radnicima Železare, našim prijateljima Kinezima i predsedniku Si Ðinpingu", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima kineska čeličana Hestil će od smederevske železare napraviti najbolju evropsku železaru, a priča o njenom spasavanju je "priča o našem, neodustajanju i hrabrosti".

"Mnogo smo energije i ljubavi uvozili u spasavanje smederevske železare, čak i onda kada su mnogi rekli da nje treba odustati, ali ovo je naša srpska priča o neodustajanju i hrabrosti. Četiri godine je taj put trajao i sada smo uspeli da obezbedimo posao za hiljade ljudi", rekao je Vučić.

Dodao da nije reč samo o ljudima koji će raditi u Železari, već i o 10.000 koji će raditi za Železaru. Vučić je, u vezi s tim, pomenuo i da je juče sa kineskim prijateljima razgovarao o novoj slobodnoj zoni u Smederevu.

On je posebno zahvalio radnicima što su poštovali trud i rad onih koji su se za čeličanu izborili.

"Znam da u Srbiji niko ne voli političare, ali hvala vam što ste znali da vidite da je neko proveo dane, nedelje, mesece boreći se zajedno sa vama… I danas sam čekao na suncu tri sata čekajući predsednike i uvek ću biti sa vama i boriti se za najuspešniju Železaru i snažnu i jaku Srbiju", rekao je Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter