Izvor:
20.06.2016 u 12:48
0

SEDNICA SKUPŠTINE: Danas se bira NOVI PREDSEDNIK VLADE!

Sednica skupštine AP Vojvodine na kojoj treba da bude izabran novi predsednik pokrajinske vlade biće održana danas.

Prema najavama predsednika pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora sutra bi na programu trebalo da budu dve sednice skupštine AP Vojvodine, na prvoj bi trebalo da budu formirani skupštinski organi, a koje je započeto na konstitutivnoj sednici novog saziva, doki bi na dnevnom redu druge sednice trebalo bi da bude izbor predsednika i članova pokrajinske vlade.

Pastor je pre dva dana po završetku konsultacija sa predstavnicima svih poslaničkih klubova rekao da će vladajuću većinu u pokrajini činiti Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima, Socijalistička partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Mandatar za sastav pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je Tanjugu da će pokrajinska vlada imati 12 resora. Na čelu osam resora biće kandidati koje predlaže SNS, dok će preostala četiri resora voditi kandidati koje predlože Socijalistička partija Srbije, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Kandidat SPS bi trebalo da bude na čelu pokrajinskog sekretarija za privredu i turizam, Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj trebalo bi da pripadne SDPS-u, Sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova Pokretu socijalista, dok će na čelu Sekretarijata za obrazovanje biti kandidat SVM.

Sednica skupštine APV treba da počne u 10 sati.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter