Izvor:
28.08.2017 u 17:40
0

Povratak u Brisel: Vučić i Tači o novoj fazi dijaloga!

Predsednik Srbije i Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se u četvrtak u Briselu na sastanku o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Za stolom će se visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razgovarati o formi "nove faze" pregovora i implementaciji dosad postignutih sporazuma.

Vučić i Tači su na neformalnom razgovoru Mogerinijeve bili pre više od mesec dana, a zvanična poslednja runda dijaloga Beograda i Prištine na političkom nivou održana je još početkom februara.

"Visoka predstavnica i dva predsednika razmotriće i primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu", kažu u Evropskoj komisiji.

U međuvremenu su održani izbor za predsednika u Srbiji i parlamentarni na KiM, a nagovešteno je da će se dijalog nastaviti na predsedničkom nivou.

Takođe, nakon sastanka početkom februara na kom su bili i tadašnji premijeri i predsednici Srbije i Kosova nije bilo izjava, a mediji su spekulisali da je "sastanak pošao naopako".

Novi srpski predsednik Aleksandar Vučić je nakon poslednjeg razgovora kod Mogerinijeve rekao da je neophodno da se "ozbiljnije i hrabrije razgovara o budućim odnosima".

Dvadesetak dana kasnije, usledio je i njegov poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu.

Podsetimo, Kosovo još nema formiranu vladu.

b92.net
Foto: twitter/MajaEUspox, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter