Izvor:
29.08.2017 u 00:55
0

VULIN: Pripadnicima Vojske Srbije povećanje plata za 10 odsto!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će pripadnicima Vojske Srbije biti uvećane plate za 10 odsto.

"Zahvaljujući politici tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića mi danas imamo više novca i zahvaljujući toj politici i tome što smo ekonomski mnogo jači – mogu da kažem da će kao prvi efekat rada vrhovnog komandanta Vojske Srbije na poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije biti povećanje plata za 10 odsto", rekao je Vulin za Pink.

Ministar odbrane ističe da sa ponosom može da kaže da će u vojsci imati veće plate nego što su ikad imali.

Kada je reč o ostalim bezbednosnim strukturama, Vulin kaže da ministar policije Nebojša Stefanović i šef BIA Bratislav Gašić zajedno sa predsednikom Srbije Vučićem rade na tome kako će se to rešavati u njihovom sektoru.

Prema rečima Vulina, vrhovni komandant priprema dalje mere kojima će biti poboljšan položaj pripadnika vojske.

Vulin ističe da se Vučić nije toliko žestoko ranije zalagao za mere štednje, sada to ne bi bilo moguće.

"Mi smo rekli – hoćemo jaku i zadovoljnu vojsku i ovo će biti jaka i zadovoljna vojska", kazao je ministar odbrane.

On naglašava da se ide na to da se pripadnik vojske i bezbednosnih strktura oseća ponosno što nosi uniformi, da ga poštuje njegova okolina i da može da obezbedi porodicu i da će onda moći potpuno da se posveti odbrani svoje zemlje.

Vulin je podsetio da je u toku konkurs za prijem 926 profesionalnih vojika i da mogu da konkurišu svi ispod 30 godina, državljani Srbije koji su služili vojsku sa oružjem, ukoliko prođe testove.

"Ovi godine smo primili više od 800 pripadnika i sada ćemo još 926, očekuje se i nova klasa naših potporučnika…", rekao je Vulin.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter