Izvor:
29.08.2017 u 18:27
0

VUČIĆ PURUČIO: Hrvatska da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

On je, u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Hrvatskom Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koji žive u Srbiji.

Vučić je Markotiću zahvalio na saradnji i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, saopštila je press služba predsednika Srbije.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će, "uprkos pitanjima koja opterećuju odnose dve države, kroz zajednički rad biti ispunjen deo obaveza iz Deklaracije o unapre]enju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja, potpisane prošle godine".

Na sastanku je, "s tim u vezi, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je konstatovano da će predstojeća zvanična poseta Vučića Hrvatskoj, na poziv predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, dati podsticaj razvoju odnosa i svih oblika saradnje, a posebno ekonomskoj.

Vučić, koji je Markotića primio u oproštajnu posetu, poželeo mu je mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

Izvor: b92.net
Foto: twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter