Izvor:
01.09.2017 u 20:30
0

BRNABIĆ: Prioriteti su reforma obrazovanja i digitalizacija!

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da su reforma obrazovanja i digitalizaicja dva stuba koja mogu da obezbede Srbiji dugoročno održiv rast.

Treći stub je vladavina prava, a krov svega je regionalna stabilnost, rekla je premijerka novinarima.

Brnabić je nakon susreta sa članovima i partnerima NALED-a rekla da je to bio prvi u nizu njenih sastanaka sa privredom, stranim i domaćim investtorima, kao i sektorom malih i srednjim preduzeća.

Ona je rekla da je dobila juče dugu listu pitanja od članova NALED-a i da je htela da im prenese koji su prioriteti vlade.

“Tri stuba su na kojima počiva politika Vlade Srbije: ekonomske reforme, eknomska snaga i stabilnost, reforma javne uprave kako bi imali efikasnu administraciju koja je tu za svoje građane i privredu i treći stub je vladavina prava. Kao krov svega je regionalna stabilnost”.

Ona je rekla da nismo dovoljno veliki i nemamo dovoljno veliko tržište da na nas ne bi uticao svaki potres u regionu.

“Zato je važno da imamo komunikaciju sa svima u regionu i da budemo stub reigonalne stabilnosti. Drugi deo je strateški pravac ka EU. Želimo da postanemo deo evropske porodice i tome ćemo težiti u našoj spoljnoj politici”, naglasila je Brnabić.

Tanjug
Foto: novaekonomija.rs/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter