Izvor:
01.09.2017 u 21:45
0

BRNABIĆ: Razgovaraću sa prosvetarima čim bude poznato koliko će biti povećanje plata!

Premijerka Ana Branabić kaže da je spremna da razgovara s prosvetarima koji štrajkuju zato što su im plate manje od prosečnih u javnim službama, te da će se to dogoditi kad bude znala koliko je moguće da njihove plate budu povećane.

"Zamolila sam sindikate da razumeju, oni su ipak hteli da idu u štrajk, to je njihovo pravo i mi ćemo ga poštovati, što znači da to neće uticati na to da li ćemo razgovarati s njima. Čim budem imala više informacija o tome koliko će biti moguće povećanje plata sešću i razgovarati sa njima", rekla je premijerka.

Podsetila je da su nakon smanjenja zarada od 10 odsto prosvetarima dva puta bile povećane plate i to za četiri i šest odsto i dodala da će im nakon novog povećanja primanja biti veća nego pre umanjivanja.

Navodeći da prosvetari imaju oko 16 odsto manje plate od prosečnih u javnoj upravi, Brnabić je ponovila da zamerke sindikata na nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama ne stoje, te da vlada od tog zakona neće odustati.

"Nije tačno da taj zakon suspenduje kolektivni ugovor, jer je cilj zakona da se uspostavi sistem u kome će se nagrađivati najbolji u prosveti", objasnila je.

Tanjug
Foto: Arhiva/Twitter/dwnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter