Izvor:
03.09.2017 u 13:16
0

Brnabić u Sloveniji na „Strateškom forumu“!

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas i sutra na bledskom "Strateškom forumu", koji će okupiti visoke zvanice Evropske unije, zemalja regiona i međunarodnih organizacija.

Predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Miro Cerar, biće domaćini skupa na kojem će biti reči o promenama u svetu i izazovima koje one nose, položaju EU u izmenjenom međunarodnim okolnostima, digitalnoj diplomatiji, ljudskim pravima, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka će danas razgovarati sa potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom o planovima i aktivnostima Slovenije u oblasti digitalizacije, kao i iskustvima Slovenije u uvođenju elektronske uprave i najboljim praksama koje bi Srbija mogla da primeni.

Brnabić će sutra govoriti na centralnom događaju – "Panelu lidera".

Glavna tema tog skupa biće kako u svetlu globalizacije, digitalizacije i velikih političkih, ekonomskih i socijalnih promena sačuvati vrednosti na kojima počiva moderan svet.

U planu je i susret sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom, s kojim će premijerka razgovarati o saradnji dve zemlje, jačanju ekonomskih veza u regionu i održavanju političke stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Vlade Srbije imaće i odvojene bilateralne sastanke sa Brajanom Hojtom Jijem, zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Valentinom Inckom visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Natali Luezo ministarkom evropskih poslova Francuske i poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: novaekonomija.rs/ Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter