Izvor:
05.09.2017 u 13:14
0

BRNABIĆ: Zadovoljna učešćem na bledskom Strateškom forumu!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se na marginama bledskog "Strateškog foruma" u Sloveniji, sa premijerom te zemlje Mirom Cerarom, sa kojim se saglasila da je nivo ukupnih odnosa i kvalitet političkog dijaloga na svim nivoima primer uspešne i konstruktivne saradnje u regionu i šire.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog učešća na bledskom "Strateškom forumu" i svom slovenačkom kolegi prenela spremnost da se u narednom periodu realizuje zvanična poseta Sloveniji na nivou premijera i da se tada održi četvrta zajednička sednica Vlada dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednica Vlade istakla je u ponedeljak da Srbija Sloveniju vidi kao važnog partnera na daljem putu približavanja članstvu u Evropskoj uniji i zahvalila na konstruktivnoj podršci i stavu Ljubljane o potrebi očuvanja odgovarajuće dinamike otvaranja pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, kao i pozitivnom vrednovanju napora Beograda u dijalogu sa Prištinom.

Centralna tema razgovora bila je dalje produbljivanje bilateralne ekonomske saradnje koja ima uzlazni trend. Brnabić je istakla da je Srbija zainteresovana za razvijanje saradnje kada je reč o zajedničkom nastupu na trećim tržištima, informacionim tehnologijama, infrastrukturnom povezivanju, saobraćaju, energetici, vojno-ekonomskoj saradnji, turizmu, poljoprivredi i zaštiti životne sredine.

Ona je dodala da je Srbija zahvalna slovenačkoj strani na dosadašnjoj pomoći u vezi sa digitalizacijom arhivske građe i što postoji zainteresovanost da se ta saradnja nastavi.

Dva premijera saglasila su se da su ekonomska saradnja i politička stabilnost neophodni za dalji razvoj regiona Zapadnog Balkana i da sva otvorena pitanja u regionu moraju da se rešavaju kroz dijalog.

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter