Izvor:
05.09.2017 u 13:26
0

VUČIĆ: Jens razume Srbiju, niko nas ne tera u NATO!

Srbija će sama da donosi odluke, neće da ide ni u jedan vojni savez i hoće da razvija svoju vojsku, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da neće samo biti povećane plate vojci i policiji, već će se izaći da programom izgradnje stanova, kako bi vojnici i policajci lakše rešavali stambeno pitanje.

Vučić je naveo da je i u sedištu NATO-a rekao da Srbija neće biti članica tog vojnog saveza, kao i da generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg ima razumevanje za to.

"Jens razume Srbiju. Niko nas ne tera u NATO", rekao je predsednik, gostujući na Hepi televiziji.

Vučić je naznačio da Srbija hoće da razvija svoju armiju, da ona jača, a da vojnci i policacji bolje žive.

"I biće veliko povećanje plata, uz još neka pozitivna izneđanja, jer oni moraju lakše da dođu do rešenja stambenih problema. Uskoro ćemo izaći sa programom da im pomognemo i omogućimo gradnju velikog broja stabmenih kvadrata, kako bi vojnici i policajci mogli lakše da reš stambeno pitanje", rekao je sinoć predsednik Srbije.

To se, podvukao je, može samo onda kada imate dobro stanje u budžetu i nemate problem sa javnim dugom, što je sada slučaj.

Govoreći o izjavi američkom senatora Rona Džonsona u vezi sa Humanitarnim centrom u Nišu, Vučić je rekao da je on izneo stavove američke politike.

"On je izneo ono što čujete od svakog Amerikanca, kao što od svakog Rusa možete da čujete da ne žele Srbiju u NATO-u, oni ne žele da damo diplomatski status Centru u Nišu, kao ni uticaj Rusije ovde. Morao sam da reagujem, Srbija donosi sama odluke", zaključio je Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter