Izvor:
05.09.2017 u 14:50
0

MIHAJLOVIĆ: Vučićeva poseta Sarajevu je od istorijskog značaja!

Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu vidi kao "posetu budućnosti" od istorijskog značaja, kao i korak ka boljem povezivanju.

Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS, istakla da moramo da mislimo o budućnosti i poručila je da posetu Vučića Sarajevu vidi kao "posetu budućnosti".

Ona je dodala da je Srbija oslonac državama u regionu, kao i oslonac EU kada je u pitanju ovaj deo Evrope.

"Srbija je stabilna u svakom smislu i tu stabilnost može da pruži ostalim zemljama u okruženju", rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da je potrebno da se razgovara o boljem životu i da se pokaže jasna poruka da svi hoće da žive bolje i da "hoćemo da se povezujemo i da ceo region napreduje".

"Poseta je korak ka tome da se bolje povezujemo, infrastrukturno i politički. Teme će biti investicije, infrastruktura, uskoro ćemo imati most Ljubovija-Bratunac i jedan granični prelaz, počeli smo razgovore o autoputu Beograd-Sarajevo na predlog predsednika Vučića. Mi smo zemlja koja je otvorena i želi da razgovara", rekla je Mihajlović.

Ona je ukazala da je važno da se ceo region povezuje i razvija, ne samo Srbija, kao i da je sve spremno za autoput Beograd-Sarajevo što se tiče Srbije, dok u BiH mora doći do unutrašnjeg dogovora oko rute kojom će se autoput kretati.

"Putevi su iznad svake politike, važni su za svakog građanina", istakla je Mihajlović.

Upitana da li će činjenica da BiH jedina nije potpisla ugovor o Transportnoj zajednici biti prepreka za saradnju sa Srbijom Mihajlović je rekla da to nije prepreka, jer Srbija želi sa svima da se poveže i da kao centar Transportne zajednice iskoristi priliku da se razvija.

Govoreći o predloženom zakonu o rodnoj ravnopravnosti, ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu je rekla da je zakon pisan dve godine.

Poručuje da to nije feministrički zakon već zakon za bolji položaj žena jer su one manje zastupene na svim pozicijama.

Navela je da zakon ima široki društveni konsenzus, da su ga podržala sva ministarstva osim jednog (Ministarstvo rada) i da su sva druga tela dala pozitivno mišljenje.

Ona kaže da nije razumela šta su zamerke tom zakonu i poručila da je Srbija spremna i da je to dobar zakon – "zakon budućnosti".

Komentarišući incident kada je jedno vozilo preseklo kolonu u kojoj je bio predsednik Vučić na Topčiderskoj zvezdi, poručila je da je važno da nadležni istraže sve.

Kaže da je nekako postalo normalno da se napada predsednik, a s druge strane, ako bi se nešto slično desilo nekim drugim političarima i partijama, "mislim da bi to bilo 20 dana u medijima".

"Institucije treba to da istraže od početka pa do kraja", istakla je Mhajlovićeva.

Tanjug
Foto: Twitter/blokvesti/Twitter/GlasZapadneSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter