Izvor:
05.09.2017 u 23:38
0

DAČIĆ O ODNOSIMA SA HRVATSKOM: „Bolje dijalog, nego arbitraža!“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je danas da se nije mnogo odmaklo u rešavanju pitanja razgraničenja sa Hrvatskom i da se Srbija pre zalaže za rešavanje problema otvoreno i dijalogom, nego arbitražom.

"Naše je opredeljenje da to pokušamo da rešavamo bilateralno, znači dijalogom, da ne treba da idemo na neke arbitraže. Mi nismo ni počeli ozbiljne suštinske razgovore na tu temu sa Hrvatskom", rekao je Dačić.

On je napomenuo da se sada formiraju komisije koje će time da se bave i da je već odredio državnog sekretara Nemanju Stevanovića da vodi deo ekipe koja će se baviti otvorenim pitanjima sa Hrvatskom.

Dačić, koji na Bledu učestvuje na strateškom forumu, rekao je novinarima da ranijih godina sa hrvatske strane nije postojala zainteresovanost za rešavanje tih pitanja.

"Priča se zaglavila na tome da Hrvatska ima jedan pristup, Srbija drugi – Srbija misli da razgraničenje treba da ide sredinom reke, a Hrvatska da prioritet treba da bude katastarski pristup", rekao je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, "ako nema kompromisa, onda će se tražiti, kao što je Hrvatska već tražila, da se ide na arbitražu".

"Možda će malo promeniti stavove posle svega što se dešavalo, ali mi se nikada nismo izjašnjavali da želimo da idemo ana arbitražu, već želimo da se problemi reše neposredno", rekao je Dačić.

On je dodao da bi Srbiija više volela da se svi ti problemi rešavaju otvoreno i u dijalogu "i da pokažemo da možemo nešto rešimo i bez upliva sa strane".

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter