Izvor:
08.09.2017 u 18:34
0

Jovanović: Ratko Mladić nema pravo na garancije Srbije!

Lider LDP Čedomir Jovanović izjasnio se danas protiv davanja državnih garancija Ratku Mladiću za lečenje, jer je on, kako je rekao, bio spreman da žrtvuje i žrtvovao je milione građana zbog ličnog kukavičluka i nespremnosti da se ponaša kao časni oficir.

On je na konferenciji za štampu rekao da sudbina Mladića nije individualno pitanje njega i njegove porodice i da se ne radi tek "o nekom pojedincu koji se nalazi u nekom sudu u inostranstvu".

"Mladić nema pravo na garancije što se mene tiče, zbog odnosa prema našoj zemlji", poručio je Jovanović.

Dodao je da je preskup način njegovog odnosa prema zemlji u godinama najdinamičnijeg razvoja sveta, "kada smo ih potrošili kažnjeni na marginama", objasnivši da je on svoje "herojstvo pokazivao skrivajući se po podrumima, dok su milioni bili taoci njegove odluke".

"Da je izašao kao svaki pristojan general, kako je uradio general Lazarević, i rekao da je njegova sudbina vojnička, nisam kriv ali neka ocene drugi, imao bi pravo na garancije, ali Mladić je srestvo manipulisanja kojim se u životu održava nacionalizam", smatra Jovanovć.

Odbacio je tezu po kojoj negde u Hagu postoji neko ko sada pokušava da uskrahicvanjem adekvatnog zdravstvenog tretmana da ubije Mladića.

"Da zavisi od onih u Hagu on bi živeo kao Kineski zid. Nikog nije bilo nesrećenijeg od Haškog tribunala i Karle del Ponte kada je umro Slobodan Milošević", ocenio je rJovanović.

S druge strane, kako je rekao, jasno je da će srpska vlada dati garancije, jer je, kako kaže, nacionalizam, "a Mladić je simbol tog zla koji je uništilo region", toliko jak da vlast time koketira ne želeći da se s njim konfrontira.

Umesto garancija, smatra Jovanović, trebalo bi eventualno da neko ode u Hag i vidi postoji li nešto što može da se učini kako bi Mladiću bila pružena adekvatna nega, uz opasku je uveren da ne postoji "ni promil verovatnoće da neko u Tribunalu uskraćuje bilo kakvu pomoć Mladiću jer želi tako da ga kazni".

"Ako se nastavi sa ovakvim ponašanjem, veća je verovatnoća da pogledamo još jedno balkansko ludilo, nego da omogućimo generacijama da žive u miru bez straha od novog rata", upozorio je Jovanović.

tanjug.rs
Foto: Facebook/LDP,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter