Izvor:
10.09.2017 u 01:48
0

ISA MUSTAFA: Ne sme se dozvoliti masakr Srbije u kosovskim državnim institucijama!

Kosovski parlament večeras je izabrao novu vladu, a tokom tročasovne pauze, dok se čekao dolazak predstavnika Srpske liste iz Beograda, njihove kolege iz albanskih partija iznosili su svoje ocene.

Oni su bili pod budnim okom novinara, koji su čak beležili ko sa kim i koliko dugo razgovara.

Odlazeći premijer Isa Mustafa je, na primer, aktuelnu situaciju u kosovskom parlamentu, ocenio strašnom i dodao da većinu u skupštini treba da imaju Albanci.

Mustafa, koji je i lider Demokratskog saveza Kosova, smatra da bi koalicija sa Srpskom listom trebalo da se povuče i da se formira velika koalicija albanskih stranaka.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da se ne sme dozvolliti "masakr Srbije u kosovskim državnim institucijama".

Kandidat za premijera koalicije okupljenje oko DSK Avdulah Hoti je apelovao na albanske stranke da se ujedine i ne dozvole vladu u kojoj će "moć imati Srpskak lista".

Hoti je na svom Fejsbuk profilu napisao da samo albanska velićina bez Demokratske partije Kosova može da "sačuva Kosovo od uticaja Beograda".

"Sa ovom vladom Kosovo ne može ići napred. Albanska većina bez PDK može da spasi zemlju od uticaja Beograda", napisao je Hoti.

Član Predsedništva Aijanse za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj, izjavio je da će se, ukoliko Srpska lista bude blokirala rad parlamenta, ići na nove vanredne parlamentarne izbore, preneo je portal Indexonline.

Taj medij je zabeležio prisustvo kandidata za premijera i osnivača pokreta Saoopredeljenje Aljbina Kurtija koji je, kako navode, u jednom trenutku viđen u razgovoru sa nezavisnim poslanikom Korabom Sejdiuom.

Njihov razgovor je, kako se navodi, trajao nekoliko minuta.

Poslanik Samoopredeljenja, Glauk Konjufca, rekao da se večeras pokazalo da će vlada Haradinaja zavisiti od Srpske liste i Beograda.

"Kada je predsednik parlamenta Kadri Veselji dao pauzu od 15 minuta, a ona je trajala dva I po sata, jasno je da ova vlada zavisi od Srpske liste i Beograda", rekao je Konjufca ii dodao da "da to nije fer I predstavja kršenje demokratije".

Ironično je primetio i da će velika PAN koalicija ubuduće morati da gleda "prema Beogradu i da čeka da im Marko Ðurić kaže kada će moći da zakažu sednicu".

izvor/tanjug

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter