parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

RAMUŠ HARADINAJ DOVODI NOVE STRUČNJAKE KOJI ĆE RADITI U INTERESU KOSOVA!

 

Čim je stupio na funkciju premijera u Prištini, Ramuš Haradinaj je raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom. Iz njegovog kabineta, kako prenose kosmetski mediji, saopštili su da je Haradinaj ovlastio Špejtima Bulićija, bivšeg poslanika Demokratskog saveza Kosova, da formira tim koji će biti zadužen za uspostavljanje nove komisije za demarkaciju.

- Mi još nismo dobili zvaničnu informaciju od vlasti u Prištini o raspuštanju komisije o demarkaciji sa Crnom Gorom - kaže Milan Paunović, predsednik crnogorske komisije za granicu. - Nadam se da će situacija u vezi sa granicom biti rešena na način koji je ranije dogovoren.


Sa druge strane Čakora najavljuju novu ekspertizu i dovođenje drugih stručnjaka.

- Sporazum, po mom mišljenju, ima greške i verujem da ćemo ih identifikovati. Dovešćemo nove stručnjake, a ne one koji su u prošlosti radili kao Murat Meha i ostali, koji su delovali protiv interesa Kosova - izjavio je Haradinaj.

 

Pokazalo se da bečki sporazum iz avgusta 2015. godine koji su parafirali tadašnji predsednici vlada, Igor Lukšić i Hašim Tači, u slučaju imenovanja Haradinaja za premijera neće biti validan. Crta koju su oni povukli (administrativna granica dužine 79 kilometara) za Alijansu za budućnost Kosova je od početka bila neprihvatljiva, jer je, kako tvrde, Kosovo ostalo "kratko" za 8.229 hektara. Po njihovim "merenjima", Crna Gora je "ušla" 40 kilometara na teritoriju KiM, što se mora korigovati.

 

Državni organi Crne Gore su istakli da je za njih bečki dogovor "završena priča", a da će imati strpljenja da se politička situacija kod komšija sredi. S druge strane, crnogorska opozicija ne krije ogorčenost zbog, kako kažu, pasivnog odnosa vlasti u Podgorici prema ovom pitanju, koji koliko već sutra može postati problem.

Iako je demarkacija granice sa Crnom Gorom ključni zahtev EU za dobijanje viznih olakšica, Haradinaj i njegova Alijansa za budućnost Kosova su se protivili postignutom dogovoru. Uz njihove i glasove poslanika Samoopredeljenja, sporazum nikada nije odobren u kosovskoj skupštini.

 

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live