Izvor:
13.09.2017 u 18:15
0

POPOVIĆ: Srpska nikad nije imala jaču podršku Srbije nego danas!

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović, održao je danas zajednički radni sastanak sa predsednikom opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, kao i dva načelnika opština iz Republike Srpske, načelnikom opštine Zvornik, Zoranom Stevanovićem, i načelnikom opštine Osmaci, Ljubom Petrovićem.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji i realizaciji zajedničkih razvojnih projekata između pograničnih opština iz Srbije i Republike Srpske.

Popović je istakao da Republika Srpska nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas.

– To je rezultat zajedničkih napora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, uloženih u čvršće ekonomsko povezivanje srpskog naroda na ovom prostoru – naglasio je Popović.

On je istakao da je ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i Republike Srpske, i da Beograd i Banjaluka treba da jačaju specijalne i paralelne veze u svim oblastima.

– Jačanjem institucionalnih veza, i veza u oblasti ekonomije, kulture, nauke, osnažujemo našu zajedničku poziciju, doprinoseći čvršćoj integraciji Srba na ovom prostoru ali i očuvanju ukupne stabilnosti u regionu – rekao je Popović.

On je posebno naglasio značaj prekogranične saradnje između opština u Srbiji i Republici Srpskoj.

– Potrebno je jačanje ekonomskih veza između opština sa jedne i druge strane Drine, kroz zajedničke infrastrukturne projekte, kao i saradnju u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede – rekao je Popović.

Rukovodioci opština Mali Zvornik, Zvornik i Osmaci složili su se da je ekonomska saradnja između opština u Srbiji i Republici Srpskoj prioritet za građane ovih opština i da će oni učiniti sve što je u nadležnosti lokalnih samouprava da ta saradnja bude što efikasnija i uspešnija.

izvor/informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter