parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

POPOVIĆ: Srpska nikad nije imala jaču podršku Srbije nego danas!

 

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, Nenad Popović, održao je danas zajednički radni sastanak sa predsednikom opštine Mali Zvornik, Zoranom Jevtićem, kao i dva načelnika opština iz Republike Srpske, načelnikom opštine Zvornik, Zoranom Stevanovićem, i načelnikom opštine Osmaci, Ljubom Petrovićem.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji i realizaciji zajedničkih razvojnih projekata između pograničnih opština iz Srbije i Republike Srpske.

Popović je istakao da Republika Srpska nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas.

- To je rezultat zajedničkih napora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, uloženih u čvršće ekonomsko povezivanje srpskog naroda na ovom prostoru - naglasio je Popović.

On je istakao da je ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i Republike Srpske, i da Beograd i Banjaluka treba da jačaju specijalne i paralelne veze u svim oblastima.

- Jačanjem institucionalnih veza, i veza u oblasti ekonomije, kulture, nauke, osnažujemo našu zajedničku poziciju, doprinoseći čvršćoj integraciji Srba na ovom prostoru ali i očuvanju ukupne stabilnosti u regionu - rekao je Popović.

On je posebno naglasio značaj prekogranične saradnje između opština u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Potrebno je jačanje ekonomskih veza između opština sa jedne i druge strane Drine, kroz zajedničke infrastrukturne projekte, kao i saradnju u oblastima turizma, energetike, poljoprivrede - rekao je Popović.

Rukovodioci opština Mali Zvornik, Zvornik i Osmaci složili su se da je ekonomska saradnja između opština u Srbiji i Republici Srpskoj prioritet za građane ovih opština i da će oni učiniti sve što je u nadležnosti lokalnih samouprava da ta saradnja bude što efikasnija i uspešnija.

 

izvor/informer.rs

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Kviz: Soba sreće
22:00 Parovi - Live
00:00 Parovi - Žurka